即將進入6月份,現在應該很多高校學生已經返校,當然肯定也還有很多考研人還是在家復習,不管怎么樣***老師的每日一句繼續陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第84句。
今天的句子:
Businesses should pay close attention as they’ve seen before how the EU has punched above its weight as an international rule-maker. For high-risk applications that could endanger people’s safety or legal status—such as self-driving cars, remote surgery, and biometric identification—the EU has outlined new mandatory legal requirements. Companies could be forced to have their systems tested before deployment and retrain their algorithms in Europe with different databases to guarantee that users’ rights are held to the EU’s standards.
思考題:
It can be learned from the text that_______.
A. EU limit its policy on regional concerns
B. EU has been a tough maker of technology laws
C. Companies should retrain their employees
D. business have failed to notice legal rules
句子解析:
第一句:
Businesses should pay close attention (主干)as(因為) they’ve seen before how the EU has punched above its weight (seen的賓語從句)as (介詞,作為)an international rule-maker.
參考譯文:企業應該密切關注,因為它們之前就見過了——歐盟如何超越了自身,成為國際規則的制定者。
所以:
A. EU limit its policy on regional concerns
(歐盟將其政策限制在地區問題)
不對!歐盟常常制定適用全球公司的法律的。
第二句:
For high-risk applications(狀語) that could endanger people’s safety or legal status(定語)—such as self-driving cars, remote surgery, and biometric identification(同位語)—the EU has outlined new mandatory legal requirements.(主干)
參考譯文:對于可能危及人們安全或法律地位的高風險應用(如自動駕駛汽車、遠程手術和生物識別),歐盟概述了新的法律強制要求。
B. EU has been a tough maker of technology laws
(歐盟一直是技術法律的嚴格制定者)
所以這就是正確的。
過去和現在都很強硬!
管的寬,還管的嚴,所以是強硬!tough!
mandatory嚴格
第三句:
Companies could be forced to have their systems tested(主干) before deployment and retrain their algorithms(狀語一) in Europe with different database/ to guarantee that users’ rights are held to the EU’s standards.
參考譯文:企業可能被強制要求在部署前對系統進行測試,并在歐洲使用不同的數據庫重新訓練算法,以保證用戶權利符合歐盟標準。
C. Companies should retrain their employees
公司應該重新培訓員工 這就不對了!
(應該重新訓練的是算法)
思考題解析:(看句子解析!)
A. EU limit its policy on regional concerns
(歐盟將其政策限制在地區問題)
A選項錯誤。看句子解析里面
B. EU has been a tough maker of technology laws
(歐盟一直是技術法律的嚴格制定者)
B選項正確。
C. Companies should retrain their employees
公司應該重新培訓員工
(應該重新訓練的是算法)
C選項錯誤。
D. business have failed to notice legal rules
(企業沒有注意到法律規定)
D選項錯誤沒有提及!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第84句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信