來到了6月下旬小伙伴們目前復習到哪個階段了呢?是不是準備要進入考研暑期強化階段了,不管怎么樣***老師的每日一句繼續陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第122句。
今天的句子:
The government’s reliance on private contractors during the public health emergency comes after a decade of NHS’ reorganization, marketisation and deep cuts to services and local government in England. “The undermining of our responsiveness to a pandemic was one of my major concerns,” said Gabriel Scally, a professor of public health at the University of Bristol and a former regional director of public health in the NHS for almost 20 years. “There has been a destruction of the infrastructure that stops England coping with major emergencies.”
思考題:
Gabriel Scally believes that NHS reform has___.
A. destructed the concerns of pandemic emergencies.
B. underfunded the reorganization and marketisation.
C. introduced harmful competition to public health.
D. damaged the government’s crisis coping capacity.
詞匯突破:
reliance 依靠
private contractors 私人承辦商
NHS 英國國家健康醫療系統
reorganization 重組
marketisation 市場化
deep cuts大幅削減
undermining 破壞
responsiveness 應對
pandemic 疫情
destruction 破壞
infrastructure 基礎設施
stops 阻止,妨礙
coping with 應對
句子解析:
黃色是主干
紅色是定語
綠色是狀語
紫色是同位語
第一句:
The government’s reliance on private contractors during the public health emergency comes after a decade of public sector reorganisation, marketisation and deep cuts to services and local government in England.
參考譯文:在此次突發公共衛生事件中,政府對私人承包商的依賴發生在這十年公共部門的重組、市場化以及大幅削減對服務和地方政府的支出之后。
第二句:
“The undermining of our responsiveness to a pandemic was one of my major concerns,” said Gabriel Scally, a professor of public health at the University of Bristol and a former regional director of public health in the NHS for almost 20 years.
參考譯文:“我們對流行病的應對能力減弱是我的主要關切之一,”布里斯托爾大學公共衛生教授、擔任英國國家醫療服務體系(NHS)前地區主管近二十年的加布里埃爾·斯卡利說。
第三句:
“There has been a destruction of the infrastructure that stops England coping with major emergencies.”
參考譯文:“基礎設施遭到破壞,阻礙了英國應對重大突發事件。”
思考題解析:
Gabriel Scally believes that NHS reform has___.
定位可以是第二句或者第三句:
正確答案是:
D. damaged the government’s crisis coping capacity.
破壞了政府應對危機的能力。
對應原文:
“基礎設施遭到破壞,阻礙了英國應對重大突發事件。
A. destructed the concerns of pandemic emergencies.
破壞了疫情緊急情況的擔心。
這是什么話?
這就是拼湊的一個選項。錯!
B. underfunded the reorganization and marketisation.
對再組織和市場化撥款不足。
這也不對,這也是拼湊的啊!
C. introduced harmful competition to public health.
這里沒有提及!錯!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第122句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信